Hvorfor er det så forfærdeligt for os at høre din egen stemme?

Hvorfor er det så forfærdeligt for os at høre din egen stemme?Foto: Voyagerix / iStock

 

Det er grunden til, at vi ikke kan lide lyden af ​​vores egen stemme

"Hvad? Så jeg lyder?!?" Den, der hører hans stemme på en båndoptager, er normalt forfærdet: "Min stemme lyder helt anderledes ... højre?" Hvorfor finder vi det så forfærdeligt at høre din egen stemme ...

Svaret er faktisk ganske enkel: fordi vi ikke er vant til at høre vores stemme sådan. Alle andre har. Fordi vi spiller anden lydoptagelse vores stemme før og bede dem "Jeg lyder altid så?"Svaret er som regel "Ja."

 

Vi har en "indre" og "ydre" Voice.

Når folk taler, vil der produceres af stemmebånd på kindbenet, underkæbe og tindingebenet fra lyd sendes direkte til det indre øre. Muskler og væv dæmpe vibrationerne, og dermed ændre tonen. Det er derfor, vi lytter til vores egen stemme dybere.

Denne effekt gælder ikke for optaget tale, fordi selvfølgelig et bånd optager kun "ydre" Voice: Uden sine egne vibrationer i kroppen, stemmen lyder helt mærkeligt ad gangen.

og disse "ydre" Voice vi gerne så ikke ofte, som primært har at gøre med at vi er disse vokal lyd bare ikke brugt og derfor er overrasket. Det fænomen, som vi ikke kan lide mindre kendte (eller kender lidt ligesom), kaldet "Mere-eksponering effekt" og er også grunden til, at vi ikke kan lide at lide Fotos os selv. Men der er mere bag det:

 

Effekten af ​​stemmen

Hvem lyder behageligt, kommer med andre mennesker godt: Undersøgelser har vist, at det overordnede indtryk af en person afhænger meget af stemmen. Den Forsa Instituttet interviewet 1.000 mænd og kvinder: Hvad ser du på det første møde? Efter alt rapporteret nogle fyrre procent at være opmærksom på stemmen. Endnu mere vigtigt at respondenterne i et nyt bekendtskab kun ansigt og tøj.

"Hvad enten vi kan lide det eller ej: Ubevidst vi forbinder med flere voices visse personlighed egenskaber, "siger talen træner Renate Schiffers fra Hamburg.

Folk i en lille stemme, du synes er usikkert. Højttalere, der knips imidlertid anses for at være arrogant eller whiny. Og folk med dybe, varme stemmeskuespil for denne særlig behageligt og troværdig.

vi hører vores stemme på en båndoptager, vi pludselig får "synlighed" vores stemme. Jeg taler virkelig så uklart? Jeg har sådan en rystende stemme? Jeg er altid så hurtigt / højt / quiet / skinger ...?

Ligesom vi i spejlet hver lille "skamplet" i vores udseende opdage (og meget mere stigma, vi føler så meget værre end nogen anden mand ser på os), så vi lytter til et bånd, en påstået "svaghed" i vores stemme.

Men ligesom vi fastholder vores udseende, kan vi fastholde vores stemme:

Renate Schiffers forklarer: "Alle kan lære en klar debat med nogle teknik og praksis. Hver stemme er en individuel instrument. "

 

Så du træne din stemme

"Der er ingen gode og dårlige stemmer, men kun utrænet og trænet ", forklarer tale træner Renate Schiffers fra Hamburg. Her afslører hun tricks til ordentlig uddannelse:

  • Stemmen afspejler velvære eller angst. Selv selvtillid kan høres. Sæt dig selv før du taler (i en tale for eksempel) i godt humør.
  • opretholde kropsholdning: En lige kropsholdning hjælper til mere vokale rækkevidde. tage en dyb indånding, før du taler og så koncentrere sig om deres egen midsection.
  • Kunsten at god udtale kan øve dagligt. Bare læs fem minutter højt og tydeligt. Vær opmærksom på intonation og word endelser.
  • En fyldigere lyd, du kan træne med den sirene motion. Sådan gør du: sidde lige og løs og langsomt trække vejret ind i det i maven, så at membranen kan understøtte stemme. let trommespil hans fingerspidser på brystet: skubbe Når udånding Ooo-ooo-ooo toner. øve i cirka tre minutter.
  • De taler for hurtigt? Hvis du ikke vide med sikkerhed, tage en bog, og tæller 120 ord fra. Læs dette, og stoppe tiden. De taler et normalt tempo, når du har brug for omkring et minut.
  • Gør det til en praksis at varme op din stemme før vigtige møder, så dine vokale muskler svinge godt. Syng eller tale fans.
  • Du får mere stemmevægt gennem "Höflichkeitsgähnen "- der er gabende med lukkede læber. Således hals og Rachenraumgeweitet. Dette trick virker mod en trange strubehovedet.
  • EF colleges tilbyder ofte særlige kurser. at lære sammen i en gruppe er sjovt og ikke så dyrt som de enkelte lektioner.