Jernmangel: Herbal blod eller jern tabletter – som hjælper bedre?

, Konstant træt, svag og bleg for iturevne mund og koncentrationsbesvær - symptomerne på jernmangel er ubehagelige og stressende. Læger ordinere jern tabletter er ofte diagnosticere jernmangel. Men mange mænd og kvinder nødt til at kæmpe, mens du tager jern piller med bivirkninger såsom kvalme og forstoppelse. Som et alternativ, urte blod tilbyder.

Dette uddrag fra planter er tilgængelige i håndkøb på apoteker og kan drikkes nemt. Smagen minder om sure druesaft. Men hvor nyttigt urte blod er ægte? Denne form for ekstra jern indtag lige så hjælpsomme som at tage jern tabletter?

Vi er nødt til at internist og ernæringsekspert Dr. med. Klaus Winckler interviewet. Han er vicepræsident for Federal Association of German ernæring ekspert.

Jernmangel Klaus WincklerFoto: privat

Dr. Winckler, på hvilket tidspunkt ville du anbefale som en ernæring ekspert folk til at tage jern-holdige kosttilskud til at være?

Dr. med. Klaus Winckler: Generelt vil jeg anbefale ikke at tage ekstra jern på mistanke. Brugen af ​​kosttilskud indeholdende jern bør altid ske efter diagnosticering af jernmangel af en læge. Det sker hurtigt - selv trække blod, du ved, om den ekstra jern er virkelig nødvendigt. Dette er vigtigt, fordi alt for meget jern i kroppen også kan have negative effekter, såsom skader på organerne og led. Så for at opnå jernophobning er svært at ren vegetabilsk præparater.

Er disse jernpræparater som egnet til langvarig brug, eller jeg skal altid gøre kun korte behandlinger dermed, for eksempel mere end tre måneder?

Dr. Winckler: Som regel er disse indtægter til formål at kompensere for en mangel. Nu er der mennesker, der konstant beskæftiger sig med en mangel på jern, for eksempel kvinder, der regelmæssigt mister blod gennem menstruation og endda vegetarisk eller vegansk kost ud - uden kød og fisk, som er med jern-rige fødevarer - siden det være, at disse kvinder ofte nødt til at tage jerntilskud. men rent profylaktisk ingen bør tage jern. Hvis en defekt er der, jeg ordinere en regel for et par uger tager jerntabletter og denne mangel har også afgjort først igen. En kontinuerlig jerntilskud vi ikke ordinere læger faktisk.

Mange læger ordinere til jernmangel, da de første jern-tabletter - hvorfor så det?

Dr. Winckler: Dette har sandsynligvis at gøre med holdbarheden af ​​forskellige præparater. Aktive ingredienser i tabletform er betydeligt længere end dem i flydende form, såsom i plantestoffer blod. Er en flaske åbnes med naturlægemidler blod, skal den bruges inden for et par uger, jern tabletter holde i årevis. Desuden kan doseringen bestemmes nøjagtigt i de farmaceutiske præparater i tabletform.

Hvad med at inddrive - animalsk eller vegetabilsk jern, som kan behandle den menneskelige krop bedre?

Dr. Winckler: For fødevarer jernet absorberes så godt fra animalske kilder såsom kød og fisk omkring dobbelt så at fra vegetabilske kilder, såsom peber og rødbeder. De additive præparater, såsom jern tabletter og naturlægemidler blod ingen sammenlignende studier er kendt for mig. Jeg synes, det er både effektivt og begge er der også forskellige tykkelser. I sidste ende må hver patient prøve, som forberedelse han er mest kompatible og som fungerer bedst.

På apoteket, jerntilskud er tilgængelige uden recept - du kan se den kritiske?

Dr. Winckler: Da ansvaret ligger hos farmaceuten skulle spørge, hvorfor personen ønsker at tage dette præparat. Skal vi ikke bede overhovedet recept ja.

Hvad ville du anbefale for flere - jern tabletter eller naturlægemidler blod?

Dr. Winckler: Det hele afhænger af kompatibilitet. Hvis jeg lider vonEisentabletten sig med bivirkninger såsom mavesmerter og forstoppelse, er et forsøg på at indtagelse af jern kan helt sikkert betale sig i flydende form. Jeg ordinere i praksis i en patient med behov for jernmangelanæmi normalt jern tabletter, fordi de har vist sig. Hvis denne jernmangel resultater fra laboratorieværdier, er prisen for dette stof også er dækket af sygesikringen.

Og som dine patienter klare de jern-tabletter?

Dr. Winckler: Godt! Disse er måske ti procent, der ikke kan tåle disse tabletter. Hvis manglen er meget stærk, kan du derefter overveje at give jern infusioner. Der er patienter med svær overvægt, som havde en gastrisk bypass operation, for eksempel, som kan rumme næsten ingen jern, fordi den del af tarmen, som er ansvarlig, er hvor slukket. Når du går i disse patienter hæmoglobinniveauet i kælderen, så under 10 g / dl, så vil jeg give som jern infusioner. Og hvis jeg har en kvinde som patient, at en sådan operation ikke havde, men har prøvet alle jerntilskud og komme sammen med nogen, kan lige så godt som overlegen dig at give jern infusioner. De tilsvarende præparater er meget dyre og byrde budgettet for lægen, men de er nu også meget bedre tolereret end et par år siden. De tidligere præparater blev ofte ikke så veltolereret som vi ofte haft allergiske reaktioner over for livstruende situationer. Med sådan infusion kan forårsage så meget som synketabletter tre måneder. Men det er en engagerende, omend en lille en. fordi det skubber en nål under huden, og som ikke behøver at være nødvendigvis.

Vil du anbefale gravide kvinder og de jern infusioner at få deres jern værdier hurtigere til det normale område?

Dr. Winckler: Nej, jeg vil først arbejde med tabletter. Infusioner gør du virkelig kun, når en alvorlig jernmangel med anæmi er til stede og tabletter er så ikke tolereres.

Der er mange i supermarkedet frugtsaft, der reklamerer med særlige jern tilsætningsstoffer - hvad de skal gøre af det, suge ting?

Dr. Winckler: Der er en fast daglige behov for jern for kvinder på 15 milligram og 10 milligram for mænd, er den anbefalede det tyske Nutrition Society. Denne daglige behov kan dækkes i en vis udstrækning også disse safter. Men en mangel situation, vil du aldrig være i stand til at kompensere med sådanne tilsætningsstoffer.

Og hvordan kan jeg bedst langsigtet sikring mod det, for at få en jern-mangel på alle?

Dr. Winckler: Kød og fisk er klart de bedste kilder til jern for den menneskelige krop. De er de rigeste og mest effektive jern fødevarer med hensyn til forebyggelse af jernmangel. Hertil kommer, mens kombinationen med citrusfrugter hjælper, for eksempel i frugtsaft, kroppen til at absorbere denne jern. Mennesker, der spiser veganer eller vegetar, være, hvis de ønsker at holde sig til det, men næppe være i stand til at undgå at tage jerntilskud.

Tak for din tid, Dr. Winckler!

 

Læs mere:

Jernmangel? Det er de symptomer!

Jernmangel: så simpelt som at spise rigtigt