BeziehungsproblemNarzissmus i forholdet: Kærlighed, der ødelægger dit liv

Et forhold til en narcissistiske mennesker er yderst vanskeligt. Hvordan narcissisme påvirker kærlighed og hvilken behandling kan hjælpe med at forklare her Eric Hegmann, en erfaren par konsulenter og eHarmony træner fra Hamburg.

 

Hvordan kan jeg vide narcissisme?

Den egoistiske, narcissistisk mand, der anser sig selv for verdens centrum og til en gave til kvinderne, så den mest til stede en narcissist. I sin offentlige image en narcissist synes også præcis, men hvis man ser på den blændende overflade, dybe kløfter i tvivl om sig selv finde.

Narcissisme gør et forhold yderst vanskeligt - hvad kan hjælpe det.Narcissisme gør et forhold ekstremt udmattende.
Foto: iStock

Narcissistisk varierer på den ene side mellem en stærkt udviklet og på den anden side en stærkt overdrevet udad selvværd. De føler sig konstant truet af deres omgivelser som et resultat, med dem, der er helt mistet evnen til at leve sig ind i deres kolleger empati. Dette gør dem så svært at forudsige - og dermed uegnet som partner for kærlighedsforhold.

Det menes, at narcissistiske personlighedsforstyrrelser i mindre end en halv procent af befolkningen opstår, normalt - men ikke altid - mænd rammes. Narcissisme dannet, sandsynligvis af flere faktorer, der er mange teorier som arvelige faktorer, eksterne påvirkninger og ekstrem loyalitet adfærd, der er markeret i den tidlige barndom. Forskere mener nu, at sandsynligvis mere end blot én faktor alene fører til en narcissistisk personlighedsforstyrrelse.

Hvis du i stedet er en narcissist sammen, er ikke vigtigt, hvorfor han er kommet til dette. Det eneste vigtige, hvordan du tage afstand selv hurtigt og beskytte kan.

 

Er et kærligt forhold med en narcissist muligt?

Relationer med narcissister resulterer i følelsesmæssige afhængigheder. Et eksempel fra forholdet rådgivning (navne ændres):

Thomas og Mary har været gift i ti år, hun ønsker længe et barn, han finder altid nye grunde til, at det er for tidligt at starte en familie: endnu et skridt på karrierestigen, kun en større lejlighed, måske endda en hus, kun en verdensturné ... Maria føles i forholdet usikre, det ser meget nærhed, fordi hun finder lidt bekræftelse af Thomas. Han har en tendens til at trække sig tilbage, tager lang tid for sig selv, hans ønske er standard clearance, hans rædsel er at være "anden-rettet", som han udtrykker det. Da Thomas og Maria kommer til konsultation, ønsker de - initieret af Maria - taler om deres ønske om at få børn.

Quick viser sig, at de to er fanget i en vanskelig par dynamik: Hun har en ivrig vedhæftet fil holdning, hele tiden på at hans kærlighed, ville gøre noget for ham; mens han nyder den opmærksomhed, men returnerer ingenting. Tværtimod: Han beskylder hende for at chikanere ham med deres ønske om børn. Hvor han ville stadig kun gøre ting for dem, det hårde arbejde, lange arbejdstider, lidt fritid. ud i det tredje møde er, at Thomas fører en affære med en kollega, arbejde i to år. Maria er chokeret, men undrer sig nu hvad skyld hun bærer på, at det er kommet til dette. Thomas smart manipuleret forhandlingerne, som om han var offeret og fortjener forståelse.

Narcissister genkender næsten altid en ekstrem, undvigende tilknytning holdning, det vil sige, de er bange for at opgive deres selvstændighed i et forhold, de frygter at fare vild i et partnerskab, og vi kæmper som løver for deres frihed. De er mestre i manipulation og snoede fakta elegant og sekunder. Partneren, som regel en ivrig type obligation, hvorfor det føles hele tiden ansvaret for at bevise sin kærlighed og at formilde narcissist at lindre eller for at tjene sin hengivenhed.

 

Kan du gøre noget ved det narcissisme af partner?

Her skal det siges meget klart: Med en narcissist ikke ligeværdigt partnerskab kan føre og med en narcissist nogensinde kan gøre enhver kærlighedsforhold. Ikke fordi han kun elsker sig selv - der ligner dette - men fordi han ikke kan elske dig selv og derfor ingen anden.

Derfor narcissister også opleve svære depressive faser ofte, fordi de opfatter kritik og afvisning som en livstruende trussel.

 

Fra når narcissisme er patologisk og det skal behandles?

narcissisme er en morbid personlighedsforstyrrelse, der kræver psykoterapi. Men det er karakteren af ​​denne lidelse er, at de syge ikke er i stand til at indse, at der var noget galt med dem. Tværtimod, for de er altid andre skylden. I eksemplet med Maria og Thomas, blev han faktisk overbevist om, at Marias frugtbarhed havde drevet ham i armene og bed en anden kvinde. Hans offer blev ikke spillet, så uforståeligt som det kan synes fra et andet perspektiv.

I par rådgivning andet arbejde med sådan et par konstellation er næsten umuligt. Uden empati, kan ingen relation bygges. Og empati er, hvad narcissister mangler - "godt de kunne leve sig" selv om de vil bekræfte konstant, ligesom De kan ikke. Ikke engang ham selv.

Derfor, når advarslen: Et forhold med en narcissist er et mareridt for partneren. Narcissisme er vanskelig at behandle på grund af manglende indsigt i sygdommen fra den pågældende person, af denne grund er der til partnere kun flygte fra det ofte følelsesmæssige afhængighed.

 

Også interessant:

"Jeg har aldrig været trofast!" Så tænker en mand med sex afhængighed

Ønsker du at få til telefonen de seneste nyheder fra WUNDERWEIB? derefter kontrakt&# 39; du hurtigt i vores WhatsApp nyhedsbrev!