ALG IIWann kan gøre Hartz IV modtagere ferie?

Maj Hartz IV-modtagere går på ferie? Og hvis ja, kan de tillade sig det? En oversigt over den juridiske situation.

Den normale sats blev øget den 1. januar 2017 409 euro, tager prisen for lejligheden og opvarmning til at være staten. Hvem bor sparsomt, kan helt sikkert råd til en ferie - omend temmelig en tur til Østersøen i stedet for Caribien.

Men mange af Hartz IV-modtagere frygter, at de forbudte en ferie. Endelig er den arbejdsløse er begået mod staten, "konstant lokalt og hurtigt tilgængelige" at være.

Lov: Kan gøre Hartz IV modtagere ferie?Loven tillader Hartz IV-modtagere til at gå på ferie?
Foto: iStock 

Hartz IV-modtagere har 21 dages betalt orlov

Men loven er en ferie ikke meget i vejen. Dybest set, at de arbejdsløse behov kontakte deres ferie planer med vikarbureauer. Endelig får de Hartz IV-beløb kun betalt, når de "kan acceptere den tidligst mulige dato enhver passende beskæftigelse."

Federal Labor Agency formulerer ferien officielt tilladelse på følgende måde:

"Arbejdsløse skal snarest kontakt med vikarbureau før enhver ferie planlægning. Det er for dem muligheden for at arbejde med engagement af agenturet til arbejde op til tre uger i løbet af kalenderåret, samtidig med at betale for strømmen til at gå på ferie eller til at være stationær fraværende. Forudsætningen for dette er, at ingen aktiviteter i denne periode er planlagt for agenturet arbejder for erhvervsmæssige integration af den anmodende arbejdsløshed."

Og gælder stadig: "Mægling før orlov - fordi man ikke kan påvirke chancerne for at få et nyt job."

Dybest set, rekrutteringsbureauet for Hartz IV-modtagere, hvad der er vejleder for medarbejderen. Orloven skal søges og godkendes kvasi - obligatorisk indberetning vedrører både afgang og tilbagevenden. Desuden: Hartz IV-modtagere skal også under sit fravær - enten hjemme eller i udlandet - skal nås.

 

Pr 22 ferie dag, må normalsatsen reduceres

Ferien til Hartz IV-modtagere er begrænset til tre uger, præcis 21 dage. For helligdage fra 22 dage ingen Hartz IV er betalt. Hvem vil rejse over 6 uger ad gangen, risikere indstillingen af ​​Hartz IV-sats for hele perioden. På det føderale agentur siger også:

"Drives arbejdsløse uden samtykke fra agenturets beskæftigelse på ferie, risikerer han en dyr ferie sjov. Ikke kun, at udbetalingen af ​​dagpenge er sat til at blive kendt, må selv den allerede overført penge til ferie periode skal tilbagebetales. Hertil kommer, en delikat fin truer."

Ellers: De, som modtager Hartz IV skal ansøge om tjenestefrihed af hans ansvarshavende så hurtigt som muligt. For et lille budget, det betaler sig at rejse i lavsæsonen, hvor turene er billigere. For forældre til børn i skolealderen, er det vigtigt at finde for tidlig booking satser.

Hvem (undertiden starter ved 5 euro hver vej!) Eller bil tager penge at spare på den fjerne bus i stedet for tog eller fly, kan i givet fald foretage en Städtedtrip. Den, der tager i stedet for et 3-stjernet hotel til vandrerhjem eller lejligheder Airbnb, ophold kan til en lav pris. Hvis du rejser alene, også kan overveje gratis sofa surfing.

Også interessant:

Disse byer betaler den højeste Hartz IV-sæt

Hartz IV-modtagere bookede ferie til 14.000 euro og går i fængsel

Hartz IV-modtagere skal tilbagebetale € 75.000

(WW7)