Är dina euromynt värda mer än du tror?

 

Är dina euromynt värt kanske 1.600 euro?

Titta på dina euromynt exakt - det finns några mynt i omlopp som är värda samlare upp till 1600 euro! Vi kommer att berätta vad du ska leta efter.

En två-euromyntet är värd exakt två euro. Man skulle kunna tro. Men det behöver inte vara så! Om du uppmärksamma nyanser, kan du upptäcka verkliga skatter bland dem!

 

Det mest värdefulla euromynt

Den särskilda stämpel för 25-årsdagen av döden av Princess Gracia Patricia (aka Grace Kelly) i Monaco. Det ser ut så här:

Idag: Monaco - 2 Euro 2007 "25-årsdagen av döden av drottningen Grace Patricia Kelly" http://t.co/a9IT0PhLwJ pic.twitter.com/6hn5AWrzk6

- Catawiki_Coins (@Catawiki_Coins) 30 JULI 2014

25-årsdagen av döden av prinsessan Gracia Patricia 20,001 exemplar av detta mynt präglades, den minsta omlopp bland mynten två euro.

Inte konstigt att det är mycket populär bland samlare. 4.000 mynt 2007 för besökare till utställningen "Les Années Grace Kelly" bevaras och även för besökare en av dessa mynt redan kostat 110 euro, ännu senare på grund av hög efterfrågan 150 euro.

De återstående mynten gick rakt in i mynthandlare där de först handlas för 50 euro per mynt. Men vem vet, kanske någon har ännu en gång till spillo och oavsiktligt utfärdas Idag samlare ge upp till 1600 euro för en av dessa mynt! Så ser likadana ut i plånboken, antingen som en har smugit sig in med dig!

 

Men det finns mer ...

På euromynt kan ses på värdet sidan av kartan över Europa. Men EU utvidgades 2007: Rumänien och Bulgarien gick med i EU. Det är därför Europas karta avbildas förändrad.

Är dina euromynt värda mer än du tror?Är dina euromynt värda mer än du tror?

(Foton: Wunderweib.de)

Ser du varje gammal mynt med gamla Europa karta. Rätt beaktas på nyare mynt EU: s utvidgning.

Från och med 2008 bör alla euromynt visar EU: s utvidgning österut, men inte alla myntverk de var medvetna om - och dessa mynt gick i omlopp misstag. Det finns samlare som betalar upp till 600 euro för nya mynt med gamla Europa karta.

Så en närmare titt på plånboken är värt det!

Du har hittat en slående två-euromynt med dig? Här kan du leta upp värdet på din mynt. Sök ditt mynt och klicka nedan på den angivna återförsäljare. Titta att se vad efterfrågan på en sådan mynt. Och sedan iväg till Münzprofi!

 

Den färgstarka värld av Wunderweib.de finns nu i WhatsApp! Anmäl dig här din WhatsApp-nyhetsbrev >>

WW5