Vagina WissenWas den intima lukten über verrät slidan

Vad intima lukten Гјber verrГ¤t slidan och hur du kan påverka honom

Doften av en kvinna mellan benen ansågs länge ett afrodisiakum. Ett lock guider för män värld som kan inspirera guider för denna unika buketten fortfarande ganska. Men i tider av hygien hysteri exakt denna doft blir ett problem. Noterbart guider för kvinnor. Eftersom de luktar mГ¶chten Гјberall långvarig frisk duschat. Vad luktar någon annanstans måste vara dålig eller ens abstoГџend - så oro.

 

Lukten av en vagina: Viss stå på det!

Synd att vi kvinnor vi på något sätt inte vill tillåta dessa egen lukt och det är vГ¶llig Förvaras utom vår fantasi att vissa MГ¤nner lämna även riktigt på det. Men det är så, "En kvinnas doft" har sin fans. Och varför inte? han är så illa schlieГџlich verkligen inte. Bara annorlunda.

Do not panic!

En frisk vagina har en lukt som inte nödvändigtvis aufdrГ¤ngt på Гјbertriebener inte bryr sig i vardagen. Men som är i allmänhet även med AchselschweiГџ eller MГјffeln tar en sin egen smak oftast mer sant än andra. Eller ens den enda. Så inte panik, damer!

 

Vagina: Varför lukten är annorlunda

Den har en mycket förståeligt skäl till varför varje kvinna har en speciell smak mellan hennes ben. Guider för natГјrliche rengöringsfunktion i slidan och guider för en fungerande immunförsvar, den SchleimhГ¤ute vagina alltid hållas fuktig. Och detta skydd mot oönskade bakterier inkräktare som orsakas av den sura miljön i slidan.

Den sura pH fГјhrt till den speciella doft, som många kallar sГ¤uerlich. Vissa säger också att det luktar lite yoghurt eller något metallic. Däremot kan en beskrivning i ord alltid bara vara en AnnГ¤herung. För varje kvinna luktar "down" bara annorlunda.

  

Påverka slidan lukt "av auГџen"

Det viktigaste när det gäller vård Först av allt: när du rengör slidan less is more. För den mer intensiv slidan är duschat och soaped den größer risken för stГ¶ren i natГјrlichen försvars mucosal skydd. Detta gäller även hämta hГ¤ufige renrakad. Resultatet kan bli att Scheidenmillieu inte kan sluta oälskad bakterier och lättare Eller svampsjukdomar uppstår. Och sedan luktar ofta inte längre bra. Bortsett från klåda, sveda och ökad flytningar.

Guider för en bra anledning UnterbodenwГ¤sche genГјgt riktigt klart vatten. Om du gillar doften eller skum hГ¤tte och väl gå vidare med sin duschtvål, kan detta fortsätta att använda. Men det finns också ganska bra och skonsam intima Tvättar, som har en mild växtbaserade doft och ofta justeras till pH ScheidenschleimhГ¤ute. Lotion guider för den intima regionen och bikini lugn efter rakning eller behålla diskret, utan dofter i steg som en ParfГјmerie. På något sätt inte riktigt lämpligt.

Stanna borta, kallas det som definitivt hämta för parfym, deodorant och andra parfГјmierte hygienprodukter. Du kan angripa fodret så att mer lukt uppstår.   

 

Var försiktig med fisklukt i slidan!

En riktigt slående lukten av slidan efter fisk är inte ett gott tecken. Han pekar på en bakteriell vaginos. Och det verkligen stinker. Det är en grundläggande handbok för övergången till GynГ¤kologen som kan hjälpa här snabbt. Från ensam inte försvinna!

 

Intim Lukt: Vad handlar "inifrån"

Kvinnor har ingen inverkan på natГјrlichen hormonella svängningar, 'Låt den intima doften variera wГ¤hrend cykeln. Det är annorlunda när man tar antibiotika. Det kan påverka den vaginala floran och därmed verГ¤ndern lukten. Ofta ГјberschГ¤tzt inflytande Mat. Gång på gång GerГјchte vuxit upp kring ananas och dess positiva inverkan på KГ¶rpersГ¤fte och deras lukt och smak. Om det bara skulle wГ¤ren ananas säkert populär än bananer eller Ó "äpplen. men inte de.

Lukten av urin Men redan inte Г¤ndert sig irrelevant av olika livsmedel och GetrГ¤nke. Över kaffe, till exempel. Lätt förlust av urin eller nachlГ¤ssiges torka på en distinkt lukten av urin så det kan också påverka den intima doft. Den som dricker mycket vatten kan förhindra det. Eftersom mycket "run" mjukar upp Urinmief.

Förresten, gör könshår guider för minst luft mellan blygdläpparna. Vem är ganska jämn, svettningar snabbare när hudveck ligger direkt på varandra. Och där mer är svett, orsakade GerГјche snabbare. Vem lГ¤sst växande tider kan göra egna bedömningar om hur eller om näsan med eller utan hår, med samma "tvätta" gör skillnader.  

  

Intim Lukt: Så agera UnterwГ¤sche och trosskydd

Ofta unterschГ¤tzt hur mycket bär syntetisk UnterwГ¤sche eller trosskydd och bindning till ursprunget till obehaglig lukt intima effekt. är GrundsГ¤tzlich att säga om det: Slidan behöver bara luft som resten av vår hud. Annars börjar svettas. Och fГ¶rdert lukt och dåliga guider för Scheidenmillieu. Bomull lГ¤sst cirkulera luft och absorberar fukt bättre än syntetiska tyger. Alla goda guider för fitta arom.

Detta kallas som: Kära från tid till annan ändra BaumwollschlГјpfer än packa slidan mer och tätning.

Även trosskydd eller bindande - kanske med doft - kan lämna irritera huden. Superabsorbenten i insättningar som kommer att absorbera fukt inte heller tolereras av alla kvinnor och bildar en främmande lukter. Och vem lГ¤sst alltför länge i trosor, erbjuder en bra NГ¤hrboden guider för spridningen av ohälsosamma bakterier. Guider för vaginala flora en nackdel.

På servetter och trosskydd tillverkade av bomull eller silke hud reagerar som en vanlig BaumwollwГ¤sche och allt förblir neutral lukt i steg än med engångsprodukter. Silk även har läkande effekt på huden. De naturliga fibrer bär också wГ¤hrend i regeln att inte intensifiera den enskilde lukt i negativ bemärkelse. Guider för användning av menstruationskoppar som gäller minst lika. 

Vad som också hjälper!

Istället schГ¤men oss guider för något NatГјrliches, kommer vi att skicka helt enkelt falla tillbaka inne några kärleksfulla tankar om sin egen vagina och minns dem med tillbörlig omsorg och uppmärksamhet. Det är vad hon förtjänar!

Författare: MK

***

Läs mer:

Vad hjälper en öm slidan efter sex

Vill du komma till telefonen de senaste nyheterna från WUNDERWEIB? sedan kontrakt&# 39; du snabbt i vårt WhatsApp nyhetsbrev!