Här är kortare period: Att du kan göra om din mens tar för lång tid

Ibland är det bara kommer obekvämt: menstruation. Lyckligtvis finns det sätt att förkorta perioden.

Det är orättvist. Vissa kvinnor har sin menstruation bara 3-4 dagar, andra kan även ha mellan sju till 14 dagar. I genomsnitt bör perioden pågå i tre till fem dagar.

Om din menstruation varar regelbundet mycket längre än sju dagar, vilket kan ha olika orsaker. Stress, hormonella förändringar, men också en sjukdom i din reproduktiva systemet är möjlig. För att utesluta den senare, bör du klargöra ledighet från din gynekolog.

Men ibland kommer menstruation bara obekvämt. Strax före semestern, för ditt eget bröllop ... det finns många tillfällen då det inte passar en att ha sin dag. Sedan finns det två alternativ: att skjuta upp perioden (hur man gör det, förklarar vi här) eller förkorta dem!

förkorta periodenPerioden förkortas - med dessa metoder får du gå!
Foto: iStock

För att förkorta perioden, det finns olika sätt och medel. Naturlig och mindre naturlig. Vi sätter dig här:

 

På naturlig väg förkorta perioden

Effekten av denna åtgärd är vetenskapligt inte visat. Men många kvinnor över hela världen och i många generationer svär vid det - och vi kan bara rekommendera att du först prova den naturliga vägen.

Även om det är svårt - motion och idrott: Vi måste erkänna, när vi tillbringade våra dagar, känner vi ju möjligt (särskilt för livsmedel) - men inte för sport. Men kanske bör vi ta oss upp. För sport och motion under dagen för att lösa inte bara kramper, utan att rinna snabbare och blodet. Men var försiktig om du brukar cirkulationsproblem! (Läs mer: Sport under menstruationen: Jag är riktigt bra)?
Generellt passar och att vara atletisk, kan bidra till att göra dina perioder kortare och drägligare för dig på lång sikt.

Lugnande värme: Det är vad många av oss redan all rätt, eftersom många tillgripa en varmvattenflaska eller Körnerkissen om de har sin dag. Normalt gör vi detta för att lösa kramper. Men värmen kommer också orsaka blödningar hjälp snabbare.

Den helande kraften i växter: Olika växter bör ha en kramplösande och cirkulationsbefrämjande effekt. Ta dem flera gånger om dagen är bäst som ett te, eller kanske ett piller.
Bland de naturläkemedel inkluderar kysk träd, som fungerar som reglerar cykel, hallon och timjan agera cirkulation säkerställer Makka rot en hormonbalansen och rölleka lockar dina vävnader och dina blodkärl tillsammans.

Sex hjälper: Sex under perioden - många kvinnor tycker att ganska obehaglig. Förmodligen kan ha sex med din partner eller ensam (onani) bidrar till att förkorta perioden - huvudsaken är att du får! På grund av sammandragningar i orgasm du förlorar blod snabbt. Och den förkortade dina dagar. (Här är några fler anledningar att ha sex under mensen.)

 

 

förkorta perioden av icke-naturliga medel

Innan du tar tag i en av dessa medel ska du tala med din säkerhets skull (kvinnor) läkare. Man ska aldrig obetänksamt engagera sig i sin cykel.

Perioden med p-piller Shorten: P-piller kan förkorta perioden av en kvinna i det långa loppet, vissa vissa piller kan också använda antalet perioder du har i år, minska. Om du lider i allmänhet under din starka och långvariga Bltungen, tala med din läkare om huruvida det skulle vara meningsfullt för dig att ta p-piller.
Om du redan tar p-piller och din period du obekvämt kommer bara på grund av en viss händelse: Du kan förkorta din tid hjälp av din piller av du föredrar din sju dagar piller paus med en vecka. Så bara lyssna efter 14 snarare än 21 dagar för att ta p-piller. Dina dagar satte sedan i ett par dagar som vanligt, men i många kvinnor mindre och kortare. Du bör dock aldrig ta p-piller mindre än 14 dagar och aldrig göra tablettfria perioden är längre än sju dagar för att inte äventyra säkerheten förebyggande.
Dessutom kan du ta din piller normalt, men förkorta piller bryta en månad sedan. Så ta tillbaka efter cirka fyra eller fem dagar. Så du flytta din cykel så att du får din dag i den följande månaden lite tidigare.
Slutligen kan du använda p-piller bryta lätt hoppas över och ta p-piller, så att ta samma start nästa pack. Att du må hålla ut helt för månaden. men nästa piller paus bör fortfarande vara de vanliga sju dagar, aldrig längre! Det finns också få denna åtgärd för att ta itu med biverkningar kvinnor, så talar i alla fall i förväg med din läkare!

Andra hormonella preventivmedel: I likhet med p-piller kan du gå vidare med andra hormonella preventivmedel, såsom preventivmedel plåster eller vaginal ring. Prata om det med din läkare.

Smärtstillande medel såsom ibuprofenMånga kvinnor svär vid ibuprofen för att minska sin tid. De smärtstillande medel lindrar inte bara smärta och kramper, men för att minska blödningen med upp till hälften. För detta bör du ta en tablett tre till fyra gånger dagligen. Men var försiktig: 1. Ta aldrig fler tabletter än den som anges i bipacksedeln maximal daglig dos. 2. Ibuprofen är fortfarande ett läkemedel med biverkningar. Vi kan bara upprepa oss: Tala med din läkare innan du når till denna åtgärd.

Din tid förblir avstängd utan du ville ha den? Det kan vara orsaken:

 

Läs mer:

5 positioner sexkontakter för vacker sex under perioden