Beror menstruation tillsammans med månen ras?

 

Har månen påverkar period av kvinnan?

 

Är det en tillfällighet att vi får en gång i månaden våra dagar - och en måne cykel varar lika länge? I vilken utsträckning menstruation är relaterad till månen?

Många tror att kursen av månen kan påverka menstruation av en kvinna. Så var det till exempel amerikanska studier, som visade att många kvinnor sina perioder får precis vid tidpunkten för fullmånen.

Månen kretsar kring jorden i exakt 29,5 dagar. Cykeln av en kvinna tar i genomsnitt cirka även (!) Så länge. Det finns dock inte det, det måste finnas en relation ... eller hur?

Antagligen inte! När allt kommer omkring, varför skulle det finnas ett samband med cykeln av en mänsklig kvinna, men inte med de andra varelser? Cykeln av en mus tar fem dagar, får 16 dagar, som varar tre till fyra månader en kvinnlig elefant. I våra närmaste släktingar, schimpanser, cykeln av honorna varar ca 37 dagar.

Okej, men även om egentligen bara den mänskliga cykeln bör bero på månen eftersom människor ja "högre väsen" är, hur kan det vara så att den genomsnittliga cykeln av en amerikansk ASTM kvinna tar två dagar längre än den för en kinesisk kvinna? Endast kvinnor från vissa länder som drabbats av månen?

Och vi talar bara medelvärden. Cykeltiden skiljer sig från kvinna till kvinna, och kvinnor som lever i samma land. Det finns kvinnor som har bara en 26-dagars cykel, det finns de vars cykel tar kanske till och med 35 dagar. Kvinnor i tonåren har en längre cykel, med tiden kommer han oftast kortare. men måncykeln tar alltid 29,5 dagar, över hela världen och om igen.

Detta har ännu inte passar ihop. Månvarv och menstruationscykeln är således snubblade liknande längd.

Läs mer: Livet efter månen: Vad ska jag titta?

Så du flytta din tid - med eller utan ett piller:

 

Den färgstarka värld av Wunderweib.de finns nu i WhatsApp! Anmäl dig här din WhatsApp-nyhetsbrev >>

WW5