Kylningen knep för att Akupressur Svår huvudvärk? De 12 bästa huskurer

Du lider av huvudvärk? Det kanske inte alltid är en tablett. Bråka du föredrar håret: de mest effektiva hem rättsmedel för huvudvärk.

Man kan inte tolerera kvävande luft, den andra klagar skallen stress eller fysisk ansträngning. Ibland kan en kall bakom det, för mycket alkohol eller långvarig frånvaro av koffein. Huvudvärk kan ha många orsaker. I de flesta fall, de är ofarliga.

Experterna är överens: I de flesta fall hjälpa huskurer för huvudvärk.

Varning: svår huvudvärk upprepas och hindrar kraftigt i vardagen, bör du tala med din läkare om det.

50% av tyskarna har ofta gånger huvudvärk. Den överlägset vanligaste typen är spänningshuvudvärk, som kan behandlas effektivt själv. Också ligger i halsen och öronvärk bli behandlad själv: Den 21 bästa hem botemedel mot halsont och första hjälpen för öronvärk.

 

Dessa är de bästa hem rättsmedel huvudvärk:

1. Pushing bort huvudvärken

akupressur: Traditionell kinesisk medicin (TCM) förutsätter att vår kropp genomkorsas av ett flertal energikanaler som kan stimuleras vid vissa punkter. energiflödena fritt igen, försvinner smärtan.

receptetOm en huvudvärk vidrörs med fingertopparna från linjen precis ovanför ögonbrynen. varje tryck slutpunkterna i flera sekunder med pekfingrar något starkare.

Video: De bästa tipsen för stressen

 

2. Kampen hår

Lättvikts tåg: En vanlig orsak till huvudvärk: Den tunna vävnad under hårbotten är för lite blodtillförsel. Detta irriterar smärtnerver, som sedan larma.

receptetBeroende på var smärtan är - åtkomst med en eller två händer så mycket hår som möjligt, och bara dra ett par gånger. Detta stimulerar blodcirkulationen omedelbart.

3. Andas djupt i magen

få frisk luft: Om syrehalten i blodet, är hjärnan mycket känslig.

receptet: Ofta medveten andning hjälper. långsamt räkna till 10 i ande och andas in så djupt i magen, att han står tydligt. Håll andan, räkna en gång till 10, andas ut den 10 Minst 15 repetitioner.

4. dricka kaffe med citronsaft

Blockadsmärtstillande: för en huvudvärk ofta innehåller koffein: Den stimulerande hämmar nämligen i hjärnan som kallas prostaglandiner, som är hormonliknande ämnen som gör smärtnerver upprorisk.

receptet: Drick en kopp kaffe eller espresso med 1 tsk citronsaft. Får inte ges för att dricka men kan också tas. C-vitamin från citron förstärker effekten - det hjälper till att transportera mer koffein till hjärnan.

5. Kyl halsen

Nervös trick kallt är ett mycket effektivt huskurer. Kalla stimuli kan maskera de smärtsignaler.

receptet: 4 till 5 i ett is strike kall fuktig tvättlapp, placera paketet under 5 till 10 min i nacken .. Det hjälper ofta även om tyget är indränkt med kallt vatten.

6. andas ånga

Mot Trötthet: Tråkig och trött? Förfriskning kan stoppa huvudvärk.

receptetBlanda 250 ml vinäger med 250 ml vatten. Kort koka, lägg i en stor skål. Placera en handduk över huvudet, andas ångan under 10 minuter. En med slutna ögon.

7. Använda Power of Willow bark

Naturlig ingrediens: I de två Grinde vissa pilträd ligger en naturlig smärtstillande medel som salicin. Det har använts i tusentals år för att behandla smärta, inte bara huvudvärk, men också för reumatism.

receptet: Pro kopp skållas en 1 rågad tsk finhackad eller grovt pulvriserat pilbark (apotek) med 150 ml vatten. täcka och låt dra i 10 min., stam. Dagliga 2 till 3 koppar dricka i små klunkar.

8. Se Unterarmbad

Kneipp: Blodtryckvariationer, såsom väderomslag, de fina fartyg påverkar hjärnan - och nerverna reagerar med smärta.

receptet: A Unterarmbad stimulerar cirkulationen och således blodflödet i huvudet. Låt det mycket kallt vatten körs i diskhon, fördjupa dig armar i ca 30 sekunder. Effekten kan kännas omedelbart.

9. Första hjälpen med hårtork

Varmluft: Huvudvärk är ofta orsakas av spänningar i nacke och axlar. Om ingen Körnerkissen till hands (se tips nr. 12), hjälper en hårtork.

receptet: Ställ in på mellansteget och slag på axlar, nacke och rygg av huvudet 3 till 5 minuter. Viktigt: hårtork gånger med höger, ibland med sin vänstra hand för att provocera inte förnyade spänningar.

Applicera 10. pepparmyntolja

Kyleffekt: Studier har visat att kylning av pannan och tinning med 10-procentigt pepparmintolja är lika bra som en paracetamoltablett.

receptet: Gnid pannan och tinning (ögonområdet generöst utelämna) med, till exempel, "Euminz" (Pharmacy) a. Reliefen sätter in efter ca 15 minuter.

11. Dryck mycket vatten

tunnare: Hjärnan består av 70 procent vatten. Endast två procent dehydratisering störa koncentrationen. Det kommer att bli mer, det gör ont huvudet.

receptetMånga Spara huvudvärk ganska banala: "Jag tror att jag har för lite berusad." Det är sant i de flesta fall. Första hjälpen: dricka ett stort glas vatten. Super mineralvatten med mycket magnesium. Eftersom spårämnet stärker nerverna.

Sätt 12 Körnerkissen

Behaglig värme: För stress tenderar vi att dra upp axlarna. Som ett resultat av spänning smärta som strålar upp i huvudet.

receptet: Sätt en varm Körnerkissen (apotek, Internet) runt halsen: Det bör finnas minst 40 centimeter lång eller inte fylld till spricker. Spannmål som stavas behålla värmen särskilt länge.

 

Bra att veta: 

om Hem rättsmedel för huvudvärk inte agerar inom 30 minuter, bör du ha en tablett (Aspirin, ibuprofen eller acetaminofen) ta. Dos: minst 500 mg, kära en gång mycket som flera gånger lite. Vänta inte tills smärtan är outhärdlig, då, tyvärr, droger inte hjälpa ofta.

***

Vill du komma till telefonen nuvarande hälsa nyheter från WUNDERWEIB? sedan kontrakt&# 39; du snabbt i vårt WhatsApp nyhetsbrev!