BeziehungsproblemNarzissmus i relationen: Love som förstör ditt liv

En relation med en narcissistisk människor är oerhört svårt. Hur narcissism påverkar kärlek och vilken behandling kan hjälpa till att förklara här Eric Hegmann, en erfaren par konsulter och eHarmony tränare från Hamburg.

 

Hur vet jag narcissism?

Den själviska, narcissistisk man som anser sig mitt i världen och för en gåva till kvinnorna, då det mest närvarande en narcissist. I sin offentliga image en narcissist verkar också exakt, men om man tittar på den bländande yta, djupa klyftor av tvivel på sig själv hitta.

Narcissism gör en relation oerhört svårt - det kan hjälpa det.Narcissism gör en relation extremt ansträngande.
Foto: iStock

Narcissistisk varierar å ena sidan mellan en starkt utvecklad och å andra sidan en starkt överdriven utåtsjälvkänsla. De känner sig ständigt hotade av sin omgivning som en följd av med dem helt förlorat förmågan att känna med sina kolleger empati. Detta gör dem så svårt att förutsäga - och därmed olämpliga som partner för kärleksrelationer.

Man tror att narcissistisk personlighetsstörning på mindre än en halv procent av befolkningen inträffar vanligtvis - men inte alltid - män drabbas. Narcissism bildas, troligen av flera faktorer, det finns många teorier som ärftliga faktorer, yttre påverkan och extrem lojalitet beteende som markeras med den tidiga barndomen. Forskarna tror nu att förmodligen mer än bara en faktor ensam leder till en narcissistisk personlighetsstörning.

Om du istället är en narcissist tillsammans är inte viktigt, varför han har kommit till denna. Den enda viktigt hur du avstånd själv snabbt och skydda kan.

 

Är en kärleksfull relation med en narcissist möjligt?

Relationer med narcissister resulterar i känslomässiga beroenden. Ett exempel från förhållandet rådgivning (namnen har ändrats):

Thomas och Mary har varit gifta i tio år, vill hon länge ett barn, alltid finner han nya skäl till varför det är för tidigt att starta en familj: ännu ett steg på karriärstegen, bara en större lägenhet, kanske till och med en hus, bara en världsturné ... Maria känns i relationen osäkra, det ser mycket närhet, eftersom hon finner liten bekräftelse på Thomas. Han tenderar att dra sig tillbaka, tar lång tid för sig själv, hans önskan är standard avslut, hans skräck är att vara "andra-riktade", som han uttrycker det. När Thomas och Maria kommer till samråd, vill de - initierat av Maria - tala om sin önskan att få barn.

Quick visar sig att de två fångas i en svår par dynamik: Hon har en ängslig fäst attityd, strävar ständigt hans kärlek, skulle göra något för honom; medan han njuter av uppmärksamheten, men återvänder ingenting. Tvärtom: han anklagar henne för att trakassera honom med sin längtan efter barn. Där han skulle ändå bara göra saker för dem, hårt arbete, långa timmar, lite ledig tid. i den tredje sessionen är det faktum att Thomas leder en affär med en arbete kollega i två år. Maria är chockad, men undrar nu vad skuld hon bär i åtanke att det har kommit till detta. Thomas cleverly manipulerade samtalen som om han var offret och förtjänar förståelse.

Narcissists erkänner nästan alltid en extrem, undvikande fäst attityd, det vill säga de är rädda för att ge upp sin självständighet i ett förhållande, de är rädda att gå vilse i ett partnerskap och vi kämpar som lejon för sin frihet. De är mästare på manipulation och vrida fakta elegant och sekunder. Partnern, vanligtvis en orolig typ av obligation, så det känns kontinuerligt ansvar för att bevisa sin kärlek och att blidka narcissist att lugna eller för att tjäna sin kärlek.

 

Kan du göra något åt ​​narcissism av partner?

Här måste det mycket tydligt sagt: Med en narcissist ingen jämbördigt partnerskap kan leda och med en narcissist någonsin kan göra någon kärleksrelation. Inte för att han älskar bara sig själv - som ser ut precis som den här - men eftersom han inte kan älska dig själv och därför ingen annan.

Därför narcissists upplever också egentliga depressionsfaser ofta eftersom de uppfattar kritik och avvisande som en livshotande hot.

 

Från när narcissism är patologisk och behöver behandlas?

narcissism är en morbid personlighetsstörning som kräver psykoterapi. Det är dock den typ av denna sjukdom är att de drabbade inte kan inse att det var något fel med dem. Tvärtom, för de är alltid andra att skylla. I exemplet Maria och Thomas, var han faktiskt övertygad om att Marias fertilitet hade kört honom i armarna och säng av en annan kvinna. Hans offer var inte spelat, så obegripligt som det kan verka ur ett annat perspektiv.

I par rådgivning ett annat arbete med ett sådant par av konstellationen är nästan omöjligt. Utan empati, kan ingen relation byggas. Och empati är vad narcissists saknas - "bra de kunde känna empati", även om de kommer att bekräfta tiden, som De kan inte. Inte ens själv.

Därför, när varningen: En relation med en narcissist är en mardröm för partnern. Narcissism är svår att behandla på grund av bristande insikt i sjukdomen av den berörda personen, av denna anledning finns det för partners bara fly från ofta känslomässiga beroende.

 

intressant även:

"Jag har aldrig varit trogen!" Så tycker en man med sexmissbruk

Vill du komma till telefonen de senaste nyheterna från WUNDERWEIB? sedan kontrakt&# 39; du snabbt i vårt WhatsApp nyhetsbrev!