Akne13 orsaker till finnar i vuxen ålder

De vanligaste orsakerna till finnar över 30. Det gör du tror, ​​från 30 kan bli föremål "finne" hyllan och ägna sig åt kamp rynkor. Men plötsligt kom de tillbaka de små djuren. Varför?

Du letar efter någon att skylla för dina finnar? Här har du - vi har identifierat följande Hau (p) tverdächtige:

 

De vanligaste orsakerna till finnar över 30

1. Felaktig vård

Den rengör, exfolierar och gräddsättning - och ändå uppstår finnar. Varning: Du kan ta hand om din hud, så att de gör med föroreningar "försvarar", Vårt råd: gå direkt till specialist / hudläkare och inte har problem förrän långt. viktigt: Daglig grundlig rengöring , inte hålla ändra produkter (Pröbchen), använd lättare texturer på sommaren och går ofta gånger för rengöring som en kosmetolog innan själv ärr "hindrückt", Också en intolerans eller allergi mot emulgeringsmedel, parfymer eller konserveringsmedel kan Zits i vuxen ålder orsaka.

Video: 6 drycker som hjälper till med finnar

 

2. Stress gör för föroreningar

Vad belastar själen, ens huden inte ser bra ut. Ju mer balanserad vi är, desto mer avslappnad också vår hud. Dagliga stressen bör genom regelbunden avkoppling kompensera för. B. en kort promenad. Under stress oren hud men också fungera en ansiktsbehandling ånga eller en lugnande behandling mask Miracle.

3. finnar på sommaren

Lika trevligt som det är när solen skiner och det är varmt: Vår hudtemperatur påverkar produktionen av talg. De ökar med 10 procent per grad, så under sommarmånaderna förstärks kan orsaka hudproblem . Ändå kan man förhindra finnar genom att rengöra huden ordentligt men försiktigt, för att befria dem från överskott av talg och smuts. Det bästa är tvålfria, något surt rengöringsmedel. En mild peeling - en gång eller två gånger i veckan - hjälper till att avlägsna döda hudceller som kan täppa till porerna.

4. dålig hy under menstruationen

Ungefär en vecka före inträdet representerar vanligtvis nästan hälften av alla kvinnor upplever förbättrad produktion av talgkörtlar olja. Resultatet: finnar. Mot dessa hormonrelaterad vuxen akne hjälper Att ta p-piller , eftersom det innehåller östrogen och gulkroppshormon. Som reglerar menstruationscykeln, minska aktiviteten hos de androgena hormoner och därmed förhindra även Bryta sig ut ur akne .

Om finnar gro plötsligt känner dig som en tonåring igen. Om finnar gro plötsligt känner dig som en tonåring igen. 
Foto: iStock

5. Rich hygienprodukter

för Facial Care oren hud bör inte vara rika produkter, det vill säga vatten-i-olja kompositioner använder. Bättre: olja-i-vatten-emulsioner eller geler. Och vara bland ingredienserna på dexpantenol och niacin. Den lugna oren hud.

6. diet för vacker hy

Det finns vissa belägg för att mycket söta eller mycket feta livsmedel kan utlösa acne och finnar. Så du bör, om du är predisponerade för dålig hy, hålla händerna av flis, pommes frites eller is. Men tyvärr även kvinnor som äter mycket frisk, inte mot fläckar immuna. Men det finns vissa vitaminer - A, B5, B6 och E - som kan hjälpa till att bekämpa akne . Plug u. a. i vegetabiliska oljor, lever, fisk, kött och fläsk, kyckling ägg, mjölk, potatis, morötter, vetegroddar, havregryn, nötter, ris och tomater.

7. Använd solkräm korrekt

UV-skydd är viktigt och i sig inte finnar. Men inte Applicera solskydd på huden, men innan du använder vård produkt.

8. graviditet som ett skäl till finnar?

Gravida kvinnor ofta rapporterar Akneschüben, men här behandlingsalternativ är begränsade, naturligtvis, eftersom läkemedlen kan tränga igenom huden. Här verkar på antibiotika ytan vanligen föreskrivs.

9. Hand + Telefon = oren hud

Även telefoner kan en Orsak till finnar vara - och där telefonen vidrör ansiktet. Så Regelbundet rengöra din telefon med ett desinfektionsmedel torka. Detsamma gäller för glasögonbågar. Och du försöker ta så lite som möjligt i ansiktet. Dina händer är inte nytvättat, överföra bakterier på huden - och som ger för finnar.

10. Rökning främjar finnar

Nikotin är dåligt för din hälsa och skönhet. Cigarettrök via höga mängder av arakidonsyra och polycykliska aromatiska kolväten till ökad inflammation av akne.

11. klimakteriet

fläckar åldern ofta förknippade med en förhöjd nivå av testosteron, som med honom Inmatning av klimakteriet resultat. Detta leder till en förstoring av talgkörtlarna och ökad talgproduktion. Detta i sin tur kan utlösa förbättrade föroreningar. Behandlingsalternativ: traditionell Aknetherapien och antiandrogener.

12 finnar på bladen?

Som inte tvätta kudden regelbundet skall straffas med finnar i ansiktet. Och: The Sleeping under tunga filtar och lakan som inte är gjorda av bomull, kan akne orsakar på ryggen.

13. frisyrer & , Condition hårstyling som döljer huden

Huruvida pannband under sport eller djup Pony - allt som berör ditt ansikte, kan huden förorena. Smuts och svett inte orsakar finnar ut, men de innehåller bakterier, som koloniserar i tilltäppta porer och främja finnar. Många vuxna med finnar i pannan har för vana att tömma hennes hår med händerna från pannan. Det är också möjligt att blockera porerna med hårspray eller hårgelé. Så täcka ansiktet varje gång du använder en av dessa hårvårdsprodukter.

Mer om hudvård från 50 du läser här >>

Vill du komma till telefonen de senaste nyheterna från WUNDERWEIB? sedan kontrakt&# 39; du snabbt i vårt WhatsApp nyhetsbrev!