ALG IIWann kan göra Hartz IV mottagare semester?

May Hartz IV mottagare åka på semester? Och i så fall kan de råd med det? En översikt över den rättsliga situationen.

Den normala skattesatsen höjdes den 1 januari 2017 409 euro, tar kostnaden för lägenheten och uppvärmning för att vara staten. Vem bor sparsamt, kan säkert råd med en semester - om än ganska en resa till Östersjön i stället för Karibien.

Men många av Hartz IV mottagare fruktar att de förbjudit en semester. Slutligen arbetslösa begås mot staten, "ständigt lokalt och snabbt åtkomlig" att vara.

Law: Kan göra Hartz IV mottagare semester?Lagen tillåter Hartz IV mottagare att åka på semester?
Foto: iStock 

Hartz IV mottagare har 21 dagars betald ledighet

Men lagen är en semester inte mycket i vägen. I grund och botten, för att de arbetslösa behöver kontakta sin semester planer med arbetsförmedlingar. Slutligen får de Hartz IV belopp endast betalas ut när de "kan acceptera så snart som möjligt lämpligt arbete."

Den federala arbetsmarknadsmyndigheten formulerar semester officiellt tillstånd enligt följande:

"Arbetslösa bör utan dröjsmål kontakt med arbetsförmedlingen innan någon semester planering. Det är för dem möjlighet att arbeta med engagemang av byrån för arbete upp till tre veckor under kalenderåret, samtidigt som man fortsätter att betala befogenhet att åka på semester eller stå stilla frånvarande. Förutsättningen för detta är att under denna period inga aktiviteter planeras för byrån arbetar för yrkes integreringen av den begärande arbetslöshet."

Och fortfarande gäller: "Medling innan ledighet - eftersom man inte kan påverka chanserna att få ett nytt jobb."

I grund och botten, vad är rekryteringsföretag för Hartz IV mottagare handledare för den anställde. Ledigheten ska sökas och godkännas kvasi - obligatorisk rapportering avser både ut- och returresa. Dessutom: Hartz IV mottagare måste också under hennes frånvaro - vare sig hemma eller utomlands - som skall uppnås.

 

Från och med 22 semester dag, får normalskattesatsen sänkas

Semester för Hartz IV mottagare är begränsat till tre veckor, exakt 21 dagar. För semester från 22 dagar ingen Hartz IV betalas. Vem kommer att resa över 6 veckor i taget, riskerar fastställandet av Hartz IV takten för hela perioden. Vid den federala byrån säger också:

"Drives arbetslösa utan samtycke av arbetsförmedlingen på semester, riskerar han en dyr semester kul. Inte bara att utbetalningen av arbetslöshetsersättning är inställd på att bli känd, måste även den redan överförts pengar för semesterperioden återbetalas. Dessutom hotar en delikat böter."

annars: De som tar emot Hartz IV bör ansöka om tjänstledighet på hans person som ansvarar så snart som möjligt. För en liten budget, lönar det sig att resa i lågsäsongen, där resor är billigare. För föräldrar till barn i skolåldern, är det viktigt att slå för tidig bokning priser.

Vem (ibland med början vid 5 euro varje sätt!) Eller bil tar pengar att spara till fjärr buss i stället för tåg eller flyg, kan eventuellt göra en Städtedtrip. Den som tar i stället för ett 3-stjärnigt hotell till vandrarhem eller lägenheter Airbnb, kan bo till ett lågt pris. Om du reser ensam, kan också överväga gratis soffa surfing.

intressant även:

Dessa städer betala det högsta Hartz IV set

Hartz IV mottagare bokad semester för 14.000 euro och går till fängelse

Hartz IV mottagare måste betala € 75.000

(WW7)