De koeling truc om Ernstige hoofdpijn acupressuur? De 12 beste home remedies

U last van hoofdpijn? Het is niet altijd een tablet. Vechtpartijen u liever het haar: de meest effectieve home remedies voor hoofdpijn.

Men kan niet tolereren verstikkende lucht, de andere moppert de schedel stress of lichamelijke inspanning. Soms is een koud achter de rug, te veel alcohol of langdurige afwezigheid van cafeïne. Hoofdpijn kan vele oorzaken hebben. In de meeste gevallen zijn ze onschadelijk.

Deskundigen het erover eens: In de meeste gevallen helpen home remedies voor hoofdpijn.

Let op: ernstige hoofdpijn terugkomen en belemmeren massaal in het dagelijkse leven, moet u met uw arts over te praten.

50% van de Duitsers hebben vaak hoofdpijn. Veruit de meest voorkomende vorm is de spanningshoofdpijn, die effectief zelf kunnen worden behandeld. Tevens bevindt zich de keel en oorpijn zelf behandeld wilt worden: De 21 beste home remedie tegen keelpijn en eerste hulp bij oorpijn.

 

Dit zijn de beste home remedies hoofdpijn:

1. wegduwen van de hoofdpijn

acupressuur: De traditionele Chinese geneeskunde (TCM) gaat ervan uit dat ons lichaam wordt doorkruist door tal van energie-kanalen die kunnen worden gestimuleerd op bepaalde punten. de energiestromen weer vrij, verdwijnen de pijn.

receptAls een hoofdpijn wordt aangeraakt met de vingertoppen van de lijn net boven de wenkbrauwen. elke druk op de eindpunten gedurende enkele seconden met de wijsvingers iets sterker.

Video: De beste tips tegen stress

 

2. De strijd haren

Lichtgewicht trein: Een veel voorkomende reden voor hoofdpijn: De dunne weefsel onder de hoofdhuid is te weinig bloedtoevoer. Dit irriteert de pijn zenuwen, die vervolgens alarm slaan.

recept: Afhankelijk van waar de pijn is - toegang met één of twee handen zo veel haar mogelijk, en net trek een paar keer. Dit stimuleert de bloedsomloop onmiddellijk.

3. Adem diep in de buik

frisse lucht: Indien het zuurstofgehalte in het bloed, de hersenen erg gevoelig.

receptVaak bewuste ademhaling helpt. tel langzaam tot 10 in de geest en adem zo diep in de buik, dat hij duidelijk afsteekt. Houd uw adem in, reken het opnieuw tot en met 10, adem uit op de 10e Ten minste 15 herhalingen.

4. drink koffie met citroensap

Blokkade pijnstillers: tegen hoofdpijn bevatten vaak cafeïne: De stimulerende remt namelijk in de hersenen prostaglandinen, die hormoonachtige stoffen die pijnzenuwen opstandige te maken.

recept: Drink een kopje koffie of een espresso met 1 theelepel citroensap. Mag niet worden gegeven om te drinken, maar kan ook worden genomen. De vitamine C van de citroen versterkt het effect - het helpt om meer cafeïne te vervoeren naar de hersenen.

5. Koel de hals

Nervous truc koud is een zeer effectieve huismiddeltjes. Cold stimuli kan de pijn signalen maskeren.

recept: 4-5 in een ijs aanval koude vochtige washandje, plaatst het pakket gedurende 5 tot 10 minuten in de nek .. Het helpt vaak zelfs als het doek doordrenkt met koud water.

6. inhaleren stoom

Tegen Vermoeidheid: Saai en moe? Verfrissing kan de hoofdpijn te stoppen.

receptMeng 250 ml azijn met 250 ml water. Korte kook, plaats in een grote kom. Leg een handdoek over zijn hoofd, adem de stoom gedurende 10 min. Een met gesloten ogen.

7. Met behulp van de kracht van wilgenbast

Natuurlijk ingrediënt: In de twee Grinde bepaalde wilgen ligt een natuurlijke pijnstiller die salicin. Het is gebruikt voor duizenden jaren voor de behandeling van pijn, niet alleen hoofdpijn, maar ook voor reuma.

recept: Pro kop gebroeid een 1 volle theelepel fijngesneden of grof poeder wilgenschors (apotheek) met 150 ml water. Dek af en laat steil voor 10 min., stam. Dagelijks 2-3 kopjes drinken in kleine slokjes.

8. Zorg Unterarmbad

Kneipp: Bloeddrukschommelingen, zoals het weer verandert, de fijne vaten van invloed op de hersenen - en de zenuwen reageren met pijn.

receptEen Unterarmbad stimuleert de bloedsomloop en daarmee de bloedstroom in de weg. Laat het voldoende koud water lopen in de gootsteen, dompel je onderarmen ongeveer 30 seconden. Het effect kan onmiddellijk worden gevoeld.

9. First Aid met de haardroger

Hete lucht: Hoofdpijn worden vaak veroorzaakt door spanning in de nek en schouders. Als er geen Körnerkissen bij de hand (zie Tip nr. 12), helpt een haardroger.

recept: Instellen middenfase en blaas op de schouders, nek en rug van de kop 3 tot 5 minuten. Belangrijk: de haardroger keer met de juiste, soms met zijn linkerhand niet hernieuwde spanningen veroorzaken.

Breng 10. pepermuntolie

Koeling effect: Studies hebben aangetoond dat het koelen van het voorhoofd en tempels met 10 procent pepermuntolie is zo goed als een tablet paracetamol.

receptWrijf het voorhoofd en tempels (ooggebied ruim weglaten) met, bijvoorbeeld, "Euminz" (Farmacie) a. Het reliëf stelt in na ongeveer 15 minuten.

11. Drink veel water

thinner: De hersenen bestaan ​​uit 70 procent water. Slechts twee procent uitdroging verstoren de concentratie. Er zal meer, je hoofd doet pijn.

receptVeel Sla de hoofdpijn heel banaal: "Ik denk dat ik te weinig gedronken." Dat is waar in de meeste gevallen. Eerste hulp: drink een groot glas water. Super mineraalwater met veel magnesium. Omdat het sporenelement versterkt de zenuwen.

Zet 12 Körnerkissen

Troostende warmte: Voor spanning hebben we de neiging om de schouders omhoog te trekken. Hierdoor spanning uitstralende pijn tot in het hoofd.

recept: Plaats een warm Körnerkissen (drogisterij, internet) rond de hals: Er moet minstens 40 centimeter lang of niet gevuld tot barsten zijn. Granen zoals spelt houden warmte lang.

 

Goed om te weten: 

als de Home remedies voor hoofdpijn handelen niet binnen 30 minuten, moet u een tablet (Aspirine, ibuprofen of paracetamol) nemen. Dosis: ten minste 500 mg, lieve eens dat meerdere keren een beetje. Wacht niet tot de pijn ondraaglijk is, dan, helaas, drugs niet vaak helpen.

***

Wilt u uw telefoon huidige gezondheid nieuws uit WUNDERWEIB te krijgen? dan contract&# 39; je snel in onze WhatsApp nieuwsbrief!