BeziehungsproblemNarzissmus in de relatie: de liefde die je leven vernietigt

Een relatie met een narcistische mensen is uiterst moeilijk. Hoe narcisme invloed op de liefde en welke behandeling kan helpen verklaren hier Eric Hegmann, een ervaren paar consultants en eHarmony coach van Hamburg.

 

Hoe weet ik narcisme?

De zelfzuchtige, narcistische man die zichzelf het middelpunt van de wereld en voor een geschenk aan de vrouwen acht, dan is de meest aanwezig is een narcist. In zijn publieke imago een narcist blijkt ook precies, maar als je kijkt naar de schitterende oppervlak, diepe kloven van zelftwijfel vinden.

Narcisme maakt een relatie uiterst moeilijk - wat kan het helpen.Narcisme met een verhouding zeer vermoeiend.
Foto: iStock

Narcistische variëren enerzijds tussen een sterk ontwikkeld en anderzijds een sterk overdreven buitenwaartse eigenwaarde. Ze voelen zich voortdurend bedreigd door hun omgeving als gevolg daarvan, met hen, is volledig verloren de mogelijkheid om te leven in hun collega-empathie. Dit maakt ze zo moeilijk te voorspellen - en dus ongeschikt als partner voor de liefde relaties.

Er wordt aangenomen dat narcistische persoonlijkheidsstoornis in minder dan een half procent van de bevolking ook voorkomen, meestal - maar niet altijd - mannen worden getroffen. Narcisme gevormd, waarschijnlijk door verschillende factoren, zijn er tal van theorieën als erfelijke factoren, invloeden van buitenaf en extreme loyaliteit gedrag dat wordt gemarkeerd in de vroege jeugd. Onderzoekers geloven nu dat waarschijnlijk meer dan één factor alleen leidt tot een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

Als je in plaats daarvan zijn een narcist samen is niet belangrijk, waarom hij is gekomen om dit. De enige belangrijk hoe je jezelf snel scheiden en te beschermen kan.

 

Is een liefdevolle relatie met een narcist mogelijk?

Relaties met narcisten leiden tot emotionele afhankelijkheden. Een voorbeeld uit de relatietherapie (namen veranderd):

Thomas en Mary zijn getrouwd voor tien jaar, wil ze lang een kind, vindt hij altijd nieuwe redenen waarom het nog te vroeg om een ​​gezin te stichten: nog een stap op de carrièreladder, maar een groter appartement, misschien zelfs een huis, slechts een wereldreis ... Maria voelt in de relatie onveilig, het ziet er veel nabijheid, omdat ze weinig bevestiging van Thomas vindt. Hij heeft de neiging zich terug te trekken, duurt lang voor zichzelf, zijn wens is standaard speling, zijn afschuw is om "andere-gericht", zoals hij zelf zegt. Toen Thomas en Maria op de consultatie komen, ze willen - een initiatief van Maria - praten over hun wens om kinderen te krijgen.

Snel blijkt dat de twee zijn gevangen in een moeilijke paar dynamiek: Ze heeft een angstige gehechtheid houding, streeft voortdurend naar zijn liefde, zou alles voor hem doen; terwijl hij geniet van de aandacht, maar niets terugkeert. Integendeel: Hij beschuldigt haar van hem lastigvallen met hun verlangen naar kinderen. Waar hij zou nog enige dingen voor hen, het harde werk, lange uren, weinig vrije tijd te maken. in de derde sessie is het feit dat Thomas leidt een affaire met een collega op het werk voor twee jaar. Maria is geschokt, maar vraagt ​​zich af wat nu schuld ze draagt ​​in gedachten dat het is gekomen om dit. Thomas slim gemanipuleerd de gesprekken alsof hij het slachtoffer en verdient begrip.

Narcisten herkent bijna altijd een extreme, vermijdende gehechtheid houding, dat wil zeggen, ze zijn bang om te doen van hun autonomie in een relatie, zij vrezen te verdwalen in een partnership en we vechten als leeuwen voor hun vrijheid. Ze zijn meesters in het manipuleren en verdraaien feiten elegant en seconden. De partner, meestal een angstig type obligatie, dus het voelt voortdurend de verantwoordelijkheid om zijn liefde te bewijzen en om de narcist te kalmeren sussen of om zijn genegenheid te verdienen.

 

Kun je iets vertellen over het narcisme van de partner doen?

Hier moet het heel duidelijk gezegd worden: Met een narcist geen gelijkwaardig partnerschap kan leiden en met een narcist kan ooit een liefdesrelatie te maken. Niet omdat hij houdt alleen zichzelf - die er net als dit - maar omdat hij zelf niet kan houden en daarom niemand anders.

Daarom narcisten ook ervaring depressieve fasen vaak omdat ze kritiek en afwijzing als een levensgevaarlijke bedreiging waarnemen.

 

Vanaf het moment dat narcisme is pathologisch en het moet worden behandeld?

narcisme is een ziekelijke persoonlijkheidsstoornis dat psychotherapie vereist. Echter, het is de aard van deze aandoening is dat patiënten niet in staat zijn om te beseffen dat er iets mis is met hen was. Integendeel, want zij zijn altijd anderen de schuld. In het voorbeeld van Maria en Thomas, was hij eigenlijk van overtuigd dat Mary's vruchtbaarheid hem in de armen en het bed van een andere vrouw had gereden. Zijn slachtoffer was niet gespeeld, zo onbegrijpelijk als het lijkt vanuit een ander perspectief.

In koppels begeleiding een ander werk met een dergelijk paar constellatie is bijna onmogelijk. Zonder empathie, kan geen relatie worden opgebouwd. En empathie is wat narcisten ontbreekt - "goed ze konden inleven", hoewel ze voortdurend zullen bevestigen, zoals Dat kunnen ze niet. zichzelf niet gelijk.

Daarom, zodra de waarschuwing: Een relatie met een narcist is een nachtmerrie voor de partner. Narcisme is moeilijk te behandelen, omdat het gebrek aan inzicht in de ziekte van de betrokkene, om deze reden is er voor partners alleen ontsnappen aan de vaak emotionele afhankelijkheid.

 

Ook interessant:

"Ik heb nog nooit trouw geweest!" Zo denkt een man met seksverslaving

Wilt u uw telefoon te krijgen het laatste nieuws van WUNDERWEIB? dan contract&# 39; je snel in onze WhatsApp nieuwsbrief!