Akne13 oorzaken van puistjes in de volwassenheid

De meest voorkomende oorzaken van puistjes dan 30. Het doet je denken, van 30 kan het onderwerp "puistje" ijskast en wijdt zich aan het vechten rimpels. Maar opeens komen ze terug de kleine beesten. Waarom?

U bent op zoek naar iemand die de schuld voor uw breakouts? Hier ga je - hebben we de volgende Hau (p) tverdächtige geïdentificeerd:

 

De meest voorkomende oorzaken van puistjes dan 30

1. Onjuist onderhoud

Het reinigt, verwijdert dode huidcellen en afroming - en toch ontstaan ​​puistjes. Let op: U kunt de zorg voor je huid, zodat ze met onzuiverheden "verdedigt", Ons advies: ga direct naar de specialist / dermatoloog en geen problemen tot lang. belangrijk: Dagelijkse grondige reiniging , niet houden veranderend producten (Pröbchen), gebruik van lichtere texturen in de zomer en gaan vaak voor het reinigen als een schoonheidsspecialiste voor zichzelf littekens "hindrückt", Ook een intolerantie of een allergie voor emulgatoren, geurstoffen en conserveringsmiddelen kunnen Zits in de volwassenheid veroorzaken.

Video: 6 drankjes die helpen bij puistjes

 

2. Stress zorgt voor onzuiverheden

Wat bezwaart de ziel, doet zelfs de huid niet goed uit. De meer evenwichtige we zijn, hoe meer ontspannen is ook onze huid. Dagelijkse stress moet bij met regelmatige ontspanning compenseren. B. een korte wandeling. Onder stress onzuivere huid, maar ook fungeren een gezichtsbehandeling stoom of een rustgevende behandeling masker Miracle.

3. puistjes in de zomer

Zo mooi als het is wanneer de zon schijnt en het is warm: Onze huid temperatuur van invloed op de productie van talg. De stijgt met 10 procent per graad, dus in de zomermaanden versterkt kan huidproblemen veroorzaken . Toch kan men puistjes te voorkomen door het reinigen van de huid grondig maar voorzichtig, om ze te ontdoen van overtollig talg en vuil. De beste zijn zeepvrije, licht zuur reinigingsmiddel. Een milde peeling - of twee keer per week - helpt om de dode huidcellen die de poriën kunnen verstoppen.

4. slechte huid tijdens de menstruatie

Ongeveer een week voor het begin gaat het meestal bijna de helft van alle vrouwen ervaren verbeterde olieproductie van de talgklieren. Het resultaat: puistjes. Tegenover deze hormoon-gerelateerde volwassen acne helpt Het nemen van de pil , want het bevat oestrogeen en progestageen. Dat reguleren van de menstruele cyclus, de activiteit van de androgene hormonen te verminderen en daarmee zelfs het voorkomen Break out van acne .

Als de puistjes plotseling ontkiemen, je voelt je als een tiener weer. Als de puistjes plotseling ontkiemen, je voelt je als een tiener weer. 
Foto: iStock

5. Rich verzorgingsproducten

voor de Facial Care onzuivere huid mogen geen rijke producten, dat wil zeggen water-in-olie-samenstellingen gebruiken. Beter: olie-in-water emulsies of gels. En als een van de ingrediënten op dexpanthenol en niacine. Het kalmeren onzuivere huid.

6. dieet voor een mooie huid

Er zijn aanwijzingen dat zeer zoete of zeer vette voedingsmiddelen acne en puistjes kan leiden. Dus je moet, als je aanleg voor slechte huid, hou je handen van chips, frieten of ijs. Maar helaas zelfs vrouwen die heel gezond eten, niet tegen vlekken immuun. Maar er zijn enkele vitamines - A, B5, B6 en E - die kan helpen bij de bestrijding van acne . Plug u. a. in plantaardige oliën, lever, vis, rund- en varkensvlees, kip eieren, melk, aardappelen, wortelen, tarwekiemen, havermout, noten, rijst en tomaten.

7. Gebruik zonnebrandcrème correct

UV-bescherming is belangrijk en op zichzelf geen puistjes. Maar niet de zonnebrandcrème op de huid toepassen, maar voor het gebruik van de zorg product.

8. zwangerschap als reden voor puistjes?

Zwangere vrouwen vaak verslag Akneschüben, maar hier is de behandeling opties zijn beperkt, natuurlijk, want de drugs via de huid kan doordringen. Hier werkt op het oppervlak antibiotica zijn meestal voorgeschreven.

9. Hand + Phone = onzuivere huid

Zelfs telefoons kan een Oorzaak van puistjes - en waar de telefoon raakt het gezicht. Dus regelmatig reinigen van uw telefoon met een desinfecterend doekje. Hetzelfde geldt voor brilmonturen. En je probeert om zo weinig mogelijk plaats in het gezicht. Je handen zijn niet fris gewassen, de overdracht van bacteriën op je huid - en die zorgen voor puistjes.

10. Roken bevordert puistjes

Nicotine is slecht voor uw gezondheid en schoonheid. Sigarettenrook door grote hoeveelheden arachidonzuur en polycyclische aromatische koolwaterstoffen verhoogde ontsteking van acne.

11. menopauze

vlekken leeftijd vaak geassocieerd met een verhoogd niveau van testosteron, dat met hem Het invoeren van de menopauze resultaten. Dit leidt tot een vergroting van de talgklieren en een verhoogde talgproductie. Dit op zijn beurt verhoogde verontreinigingen kan leiden. Behandeling opties: traditionele Aknetherapien en anti-androgenen.

12 puistjes op de lakens?

Wie houdt er niet zijn kussen regelmatig te wassen, wordt gestraft met puistjes op zijn gezicht. En: The Sleeping onder zware dekens en lakens die niet zijn gemaakt van katoen, kan leiden tot acne op de rug.

13. kapsels & Toestand haarstyling die de huid verbergt

Of de hoofdband tijdens het sporten of diepe Pony - alles wat je gezicht aanraakt, kan de huid besmetten. Vuil en zweet niet puistjes veroorzaken, maar zij omvatten bacteriën, die koloniseren in verstopte poriën en puistjes te promoten. Veel volwassenen met puistjes op zijn voorhoofd hebben de gewoonte om haar haar te strippen met zijn handen van zijn voorhoofd. Het is ook mogelijk de poriën met haarspray of haargel blokkeren. Dus bedek je gezicht elke keer dat u een aanvraag een van deze haarproducten.

Meer over huidverzorging van 50 je hier lezen >>

Wilt u uw telefoon te krijgen het laatste nieuws van WUNDERWEIB? dan contract&# 39; je snel in onze WhatsApp nieuwsbrief!